5 Covers

August

Een cover met uitstraling. De tekst is ingedeeld om het postuur van de man, wat hem belangrijk maakt. De kleur blauw komt overeen met de kleur ogen van de man, en is netjes verdeeld over de pagina. De rest van de tekst is geel, wit of zwart, wat ingedeeld is zonder dat er twee keer dezelfde kleur onder elkaar staat. De achtergrond is vrij neutraal, maar zorgt wel voor de uitlichting van de man, wat zijn afbeelding naar voren brengt. Waar de teksten staan is het wat donkerder, zodat ook het wit goed is te lezen.

Heroes

Allereerst ben ik ontzettend fan van blauw met zwart. Het is een soort energetische achtergrond, wat past bij het image van de magazine, gezien de titel. De tekst is dynamisch ingedeeld, schuin, groter en kleiner, links, rechts, midden. De keuze geel en wit maakt de tekst een beetje los van het sferische uiterlijk wat de achtergrond en de titel brengen. Op deze manier wordt het magazine een magazine, in plaats van een plaatjesboek. Ik zou het zelf een stuk minder druk maken.

Rolling Stone

Deze cover is bijzonder interessant. Goeie keus om de magazine naam deels achter het hoofd te doen. Zo wordt de kijker meteen geprikkeld om het blad open te slaan. Het geeft attitude (ook door de kop die de man trekt natuurlijk).

De tekst is minimaal, wat ook weer de coverfoto aansterkt. De tekst staat ook rechts, aan de kant waar het oog gesloten is, wat een goede keus is denk ik, aangezien je mensen ook aankijkt in het oog. Tekstkleur en grootte is wel variërend, zodat het niet een strakke tekstkolom wordt, maar ook nog prikkelt om te lezen.

Time

Dit vind ik een heel fijne cover om naar te kijken. Er heerst rust, maar ook een zekere vorm van stimulans om te lezen. De rust wordt gegeven door het feit dat er niet zoveel tekst op staat, maar ook door de kalme en vriendelijke blik van Obama. De kleur rood is uitdagend, zorgt ervoor dat je er serieus na gaat kijken. De combo rode rand – witte achtergrond maakt wederom rust, of geordendheid.

Rise

Het design van deze cover is vlug, gestroomlijnd en sportief te noemen. De blik van de vrouw is indringend wat pit geeft aan de hele cover. De kleur zwart in combinatie met blauw, zoals u weet, petje af. Ik hou ervan.

Het is in principe qua tekst vrij rustig en logisch ingedeeld, maar dat is niet erg, aangezien de rest vrij forward is. Een mooi, overzichtelijke cover.

Plaats een reactie